První část článku o svatebním cateringu zde.

Co jsme zařídili sami, to byly hlavně veškeré nápoje. Už jsem zmiňovala vína, která jsme Bílovicích vybrali od našeho známého vinaře a na které jsme si nechali dát i vlastní etiketu: na přípitek Frizzante Ryzlink vlašský 2016 (pro účely svatby naší velikosti 45 lahví), Hibernal 2017 polosuché (70 lahví – těch bylo víc, protože měly plnit roli výslužky), Rulandské bílé 2017 suché (25 lahví), Veltlínské zelené 2016 suché (20 lahví), Dornfelder 2016 suché (20 lahví) a Neronet 2015 suché (20 lahví). No a pochopitelně nějaké zbyly i na dobu po svatbě… 

Limonády, vody, džusy a lihoviny jsme nakupovali v průběhu několika měsíců sice v různých akcích v supermarketech, ale snažili jsme se vybírat opravdu ty lepší, rozhodně ne onu „klasiku“ v podobě tuzemáku od Božkova a zelené. Br. Měli jsme nakonec všechno možné od medoviny, Jacka Danielse, Tullamorky, mandlovice, ginu, Becherovky, různých bílých i tmavých rumů, Ferneta, až po sladký Irish cream. Kamarád ze Slezska nám navíc sehnal několik litrů výborné domácí slivovice a meruňkovice. Až chvíli před svatbou jsme si řekli, že už toho máme opravdu dostatek, ale stejně jako vína, i alkoholu pak spousta zbyla. 

Jako značku piva jsme zvolili Bernarda 11° jako pivo, které nám chutná a které by mohlo být i pro svatební hosty naprosto přijatelné. V prodejně v Červeném Kostelci jsme objednali půjčení dvojpípy s velkým chlazením (v Dřevníku, kde byla hostina, ani na tohle žádné vybavení nebylo) a pro jistotu tři velké padesátilitrové sudy a tři menší třicetilitrové. Nakonec se vypily ty tři velké, tři malé jsme vrátili. 

Naší známé a zároveň majitelce cukrárny ve Svatoňovicích jsme zadali připravit celkem 930 zákusků. O svatební dorty jsem požádala Sladký tečky z Trutnova. Všichni nám je doporučovali, a právem. Třípatrový svatební dort mají skoro všichni, takže jsme samozřejmě museli mít čtyřpatrový, a k tomu ještě jeden dvoupatrový. Holky ze Sladkých teček navíc zařídili předsvatební ochutnávku, takže jsme vybírali těsto z asi osmi různých variant a stejně tak krém. Pro čtyřpatrový dort jsme tak zvolili red velvet a krém z mascarpone a pro menší, dvoupatrový, mandlové těsto s kokosovým krémem. Obrázky s přibližnou předlohou dortů jsem poslala a vše rovnou zaplatila, abychom na to už těsně před svatbou nemuseli myslet.

I nějaké další sladké a slané pochutiny jsme dodávali my. Několik příbuzných se nabídlo a připravilo různé chlebíčky, Vojtova mamka napekla a nazdobila perníčky, Vojtovy babičky zase koláčky. Já jsem pak plánovala udělat jednohubky a několik salátů, ale nakonec jsem vůbec neměla čas, takže tohle všechno pak zařídili kamarádi s bráchou.

Bylo každopádně skvělé, že jsme celou dobu měli dobrý přehled o tom, jaká bude skladba jídel a pití, a mohli jsme vybírat skutečně to, o čem jsme byli přesvědčení, že bude nejlepší. A vyzkoušeli jsme si, že velká svatba má sice nevýhodu v tom, že musíte pohostit spoustu lidí, ale zároveň výhodu v tom, že vám spousta lidí pomůže. A to i s nejrůznějším pohoštěním.